6 Haziran "Dünya Diyetisyenler Günü”
26 Temmuz 2018

Her yıl 6 Haziran "Dünya Diyetisyenler Günü” olarak kutlanmaktadır.
Diyetisyenlik mesleğinin önemi; fazla kiloluluğun ve obezite sıklığının dünyada giderek arttığı günümüzde her geçen gün daha da ön plana çıkmaktadır. Dünyada hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının da etkisiyle obezite her geçen gün artış göstermekte, halkın sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir.
Diyetisyene gitmek için kilolu veya hasta olmak gerekmez. Beslenme ve diyetetik sağlıklı insanların iyilik halini koruma ve geliştirmeyi de hedefleyen bir bilim dalıdır. Bu bilim dalının uzman profesyonelleri ise "beslenme ve diyet uzman”ıdır. Beslenme ve diyetetik bölümünü bitiren profesyoneller "diyetisyen”,bu bilim dalında uzmanlık alan profesyoneller ise "beslenme ve diyet uzmanı”dır.
Diyetisyenler akademisyenliğin yanı sıra; yataklı tedavi kurumlarında, çocuk ve yaşlı bakımevleri, ana-çocuk sağlığı, toplum sağlığı, özel diyet polikliniklerinde araştırıcı, eğitici, tedavi ve rehabilite edici olarak hizmet vermektedirler.
Bu önemli günde Öncelikle Hastanemiz bünyesinde gayretle çalışan Diyetisyenlerimizin ve tüm değerli diyetisyenlerin "6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü"nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.